25 år som akupunktør: Hvorfor jeg fortsatt elsker jobben min!

Akkurat for 25 år siden, på en vinterdag i februar 1998, mottok jeg brevet fra Brønnøysundregisteret som sa at jeg var registrert og kunne begynne min praksis som akupunktør i Norge. Jeg var 21 og nettopp ferdig med turnus på sykehus i Vietnam. Og for et fantastisk eventyr det skulle bli!

25 år på forskjellige tverrfaglige klinikker i Oslo. Undervisning, etterutdanning, studieopphold i Vietnam og Kina. Fordypning i psykosomatiske plager og forskning på forståelse av menneskesinnet i Østlig medisin. Ikke et liv fritt for utfordringer (som å måtte bygge opp alt på nytt etter hver fødselspermisjon), men bestandig givende og meningsfylt.

Og hvorfor det egentlig? Hva er årsaken til at jeg alltid har valgt å fortsette som akupunktør, selv når det har vært vanskelig eller jeg kunne gjort andre ting? Hvordan visste for eksempel veilederen min på universitet at jeg bare ville søke på doktorgraden hvis jeg fikk beholde noe tid på klinikken (25% ble det)? Mest av alt handler det om den dype, uerstattelige gleden ved å hjelpe andre. Summen av utallige konkrete erfaringer og unike historier. Det er så fint å oppleve hvordan vonde ting kan endres til noe bedre. Wow, så glad jeg er for å ha fått være med på dette!

25 år som akupunktør:

 • Har gjort meg rik på gode erfaringer
 • Har lært meg hvor mye man ofte kan få til med enkle midler
 • Har latt meg bli kjent med utrolig mange fine mennesker
 • Har gitt meg gleden ved å se folk hente seg inn, blir bedre, vokse, blomstre
 • Har latt meg følge mennesker over tid. Bli kjent med hele familier. Se barn bli født og vokse opp.
 • Har gitt med et håndverk hvor jeg får jobbe med hendene, hodet og hjertet samtidig
 • Har lært meg å tolke kroppens mer lavmælte språk
 • Har lært meg verdien av tillit og tålmodighet
 • Har latt meg få lære av kloke, gode lærere
 • Har gitt meg så mange fine kolleger – i Norge og resten av verden
 • Har fylt dagene mine med glede og takknemlighet

Derfor elsker jeg jobben min. Fremdeles. Alltid.

Tusen takk til hver og en som har vært innom hos meg opp gjennom årene. Takk for ærligheten, utfordringene, tilliten og anbefalingene. Det har vært en glede og dere har lært meg så mye!

Les gjerne også: