OM MEG

– Minh Khai Mai-Thi

Ja, jeg vet jeg har et langt og vanskelig navn (etter min vietnamesiske far). La oss derfor ta det med en gang: det holder med MINH (som forøvrig uttales Ming, om jeg skal pirke litt)! Jeg er født og oppvokst i Norge, men har også bodd perioder i i Vietnam og utdannet meg der. Sånn, da har vi unnagjort det folk alltid lurer på.

Litt om min faglige bakgrunn

Jeg startet som akupunktør i Norge i 1998. Siden da har jeg jobbet ved flere tverfaglige klinikker i Oslo. I 2012 var jeg med å etablere Helsevinkelen, som jeg driver sammen med noen kolleger. Akupunkturutdannelsen tok jeg i Vietnam (hvor akupunktur er del av det offentlige helseveset), og har senere bygget videre på dette med flere studieopphold i Kina. Fra Norge har jeg medisin grunnfag, en bachelorgrad i kinesisk (språk, historie og filosofi), samt en mastergrad med fordypning i psykologi i kinesisk medisin. Tidligere har jeg også undervist 10 år på akupunkturstudiet (nå en bachelorgrad på Institutt for helsevitenskap ved Høyskolen Kristiania). I tillegg har jeg veiledet studenter i praksis og holdt mange ulike kurs for Akupunkturforeningen.

Å jobbe med mennesker og helse er et privilegium

I løpet av de 20+ årene jeg har jobbet som akupunktør har jeg fått følge mennesker gjennom de fleste faser av livet – ofte på sitt mest sårbare. Mange tar kontakt når helsa skranter, utfordringene kjennes uoverkommelige og andre løsninger ikke har hjulpet. Å skape endring i slike situasjoner er ikke alltid lett. Samtidig opplever jeg hver dag at det fins en utrolig evne til reparasjon og utvikling i oss mennesker.

For meg handler ikke medisin bare om å forstå sykdom, men å utforske hva som fremmer og opprettholder god helse – vårt menneskelige potensial.

Helhet i en fragmentert verden

I vår moderne tid er det spisskompetanse og spesialisering som gjelder. Stadig mer detaljkunnskap blir tilgjengelig, samtidig som det kan være vanskelig å skjønne sammenhengene mellom all informasjonen. Alle opplever at både fysiske, psykiske og sosiale faktorer påvirker helsa vår. Likevel blir vi gjerne overlatt til oss selv når det gjelder å forstå helheten.

Her har østlig medisin mye å tilby fordi nettopp helhet og sammenheng alltid har vært det sentrale. I hundrevis av år har man testet ut, tilpasset og finpusset på ulike metoder for å bevare vår fysiske og psykiske helse – gjennom livets mange faser.

I dag kan disse tradisjonene kombineres med moderne kunnskap fra andre felt. Tverrfaglighet og integrert medisin er framtidas vei. Gjennom mitt yrkesliv har jeg vært så heldig og få jobbe med mange dyktige behandlere: leger, psykologer og andre terapeuter.

Denne erfaringen har gjort det lettere for meg å se hvordan ulike behandlingsformer kan utfylle hverandre. Hvordan vi kan samarbeid for å finne de beste, enkleste og mest bærekraftige løsningene for hvert menneske. Det er det som er utfordringen. Det er det som motiverer meg. 

Her på bloggen min deler jeg kunnskapen og erfaringene med dere.

– Hva sier andre om meg?

«Minh er en meget skolert, veloverveiet og rolig akupunktør. Jeg har gjennom mange år fått god hjelp med å holde forskjellige plager i sjakk. Hun ser tydelig helheten i sykdomsbildet og justerer fort behandlingen deretter. Hun anbefales på det varmeste!»

Sissel Unger, psykolog

… flere referanser