Akupunktur

Noen ganger trenger vi litt drahjelp for å komme oss opp av dumpa og over på et bedre spor. Ingen greier alt alene. Spesielt ikke hvis man har gått seg fast i en vond sirkel av smerter, dårlig søvn og utmattelse. Da kan det være verdt å prøve akupunktur.

Mange syns det høres skummelt ut med akupunktur: «Stikke nåler på kroppen, det må da gjøre vondt?!» Derfor blir de fleste overasket første gang de prøver, fordi akupunktur først og fremt oppleves som en forsiktig og avslappende behandlingsform (vel og merke når den utføres av en kvalifisert akupunktør med skikkelig utdanning). Med god nåleteknikk kjenner man bare så vidt et stikk i begynnelsen – ingenting mot å gå med konstante smerter eller andre helseplager. Videre vil man ofte føle at kroppen slapper mer og mer av. Mange opplever en dyp ro og det er ikke uvanlig å sovne på benken. Mindre anspenthet, bedre søvn og mer overskudd er ting folk ofte bemerker etter å ha fått akupunktur.

Akupunktur består dessuten ikke bare av nålebehandling, slik mange tror. Vi har også andre teknikker som oppvarming av punkter/områder på kroppen (moxibusjon), massasje og kopping. I behandling kombinerer jeg ofte disse teknikkene, tilpasset den enkelte person.